Zoektocht naar vermiste kasteelbewoner uit Wingene wordt pas later hervat

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Het team van Alain Remue van de cel vermiste personen hervat nog niet meteen zijn speurtocht naar het lichaam van de vermiste kasteelbewoner uit Wingene. Vandaag zijn op het terrein wel discrete verkenningen uitgevoerd met het oog op eventuele latere zoekacties.

De bossen rondom het kasteel lagen de voorbije week bedekt met sneeuw en ijs. Nu de sneeuw gesmolten is, wordt de zoektocht ietwat vergemakkelijkt. Vandaag is het terrein alvast verkend met het oog op latere zoekacties.

De 34-jarige man verdween op dinsdag 31 januari spoorloos uit het kasteel Carpentier in Wingene, waar hij met z’n vrouw en vier kinderen woont. In de hal van het kasteel werden indrukwekkende bloedsporen en een kogelhuls aangetroffen. Een sleepspoor met bloed liep via de trappen van het kasteel en stopte ergens op de oprit. “Vriesweer en sneeuw hebben ons beperkt en uiteindelijk ook doen ophouden in onze zoektocht naar de vermiste man”, zegt Alain Remue. “Het dooien zorgt ervoor dat we nog grondiger kunnen zoeken. Dinsdagvoormiddag voerden we enkele discrete verkenningen uit met het oog op eventuele verdere zoekacties. Die zijn voorlopig evenwel niet gepland”, zegt Remue.

Zoektocht naar vermiste kasteelbewoner uit Wingene wordt pas later hervat

Bekijk hier de reportage

(SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier