Ziekenhuis AZ Groeninghe ontslaat omstreden arts na schorsing in Nederland

Redactie KW

De arts Patrick Van Eeghem, die in opspraak kwam nadat hij patiënten verkeerd behandelde met alternatieve therapieën, mag niet meer aan de slag bij zijn werkgever AZ Groeninge in Kortrijk. Dat bevestigt de voorzitster van de raad van bestuur Marie-Dominique De Jaegere. Het ontslag is een gevolg van een definitieve schorsing van de man in Nederland.

Het Kortrijkse AZ Groeninge schorste dokter Van Eeghem nadat hij een levenslange schorsing opliep in Nederland. De arts behandelde in het Medisch Centrum Maria Magdalena in Roosendaal jarenlang patiënten met alternatieve therapieën. Zo raadde hij een kankerpatiënt een chemotherapie af.
Van Eeghem tekende echter beroep aan tegen de uitspraak van een tuchtcollege in Eindhoven. Dat beroep werd onlangs verworpen zodat de Kortrijkzaan bij onze noorderburen nooit meer zijn ambt mag uitoefenen.

“In afwachting van een definitieve beslissing was hij door het ziekenhuis in Kortrijk al geschorst”, zegt De Jaegere. “Op 11 januari stelden we een overeenkomst op waarbij de dokter, indien de schorsing definitief werd, ook zijn functie in het Kortrijkse ziekenhuis zou verliezen. Iets wat nu ook gebeurt.” (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.