Zes eerste windturbines staan op de Thorntonbank

Redactie KW

De eerste zes windturbines staan recht op de Thorntonbank. De kabelverbindingen worden verder afgewerkt. De eerste elektriciteit wordt nog voor de winter verwacht, net als de opening van een bezoekerscentrum van C-Power op de Oosteroever.

Met de assemblage van de laatste rotor met een diameter van 126 meter op de zesde pyloon is de eerste fase van het windmolenpark op de Thorntonbank in een eindstadium gekomen. De windturbines torenen nu – de wieken niet meegerekend – zo’n 94 meter boven het zeeniveau uit. Bij erg helder weer zijn de zes turbines trouwens ook vanuit Oostende te zien.

De eerste windturbines zullen elk 5 megawatt leveren, wat neerkomt op de elektriciteitsproductie voor 60.000 inwoners. Ondertussen is het voor C-Power wachten op de nieuwe bouwvergunning voor de volgende reeks van 12 betonnen sokkels op de Halve Maansite. Normaal hoopt C-Power met de bouw te kunnen starten in het voorjaar 2009. Eind oktober hoopt C-Power op de Oosteroever ook haar bezoekerscentrum officieel te kunnen openen. (ML)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 26 september 2008

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.