Zeebrugge – Vrachtwagen rijdt op trein, één zwaargewonde

Redactie KW

Gisteravond kort na 17 uur is een treinbegeleider zwaargewond geraakt toen hij aan boord van een goederenlocomotief stond die de Isabellalaan moest kruisen. Bij de oversteek van de viervaksbaan ging het mis. De locomotief knalde tegen een vrachtwagen die de rode stoplichten niet had gezien en de bel niet gehoord.

De vrachtwagen kwam uit de Jozef Verschaevestraat de Isabellalaan opgedraaid. Daardoor had de trucker de rode stoptekens niet gezien. De aankomende locomotief kon niet meer remmen en knalde tegen de aanhangwagen van de vrachtauto. De begeleider van de trein stond op dat moment vooraan op de locomotief. Hij is zwaargewond maar buiten levensgevaar. De bestuurder van de vrachtwagen werd slechts lichtgewond. Zijn cabine bleef intact. De treinmachinist raakte in shock en werd ook naar een ziekenhuis overgebracht.

De vrachtwagen was geladen met kiwi’s. De laadruimte scheurde niet open. De takelwerken namen toch enkele uren in beslag. Zowel de vrachtwagen als de locomotief moesten worden weggesleept.

De overweg is een zwart punt in de haven. De treinen moeten er een drukke viervaksbaan kruisten achter een lichte bocht. De kruising is enkel aangeduid met rode knipperlichten en een Sint-Andrieskruis. Slagbomen of andere verkeerslichten staan er niet.

(gw)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.