Zarren moeilijk bereikbaar door heraanleg van de dorpskern

Zarren is de komende weken moeilijk bereikbaar door de heraanleg van de dorpskern. Handelszaken moeten tijdelijk verhuizen.
Redactie KW

Het centrum van Zarren zal een jaar lang moeilijk bereikbaar zijn voor alle verkeer. Het Zarrenplein en de baan naar Staden worden volledig heraangelegd. Drie handelaars verhuizen tijdelijk naar een andere locatie die beter bereikbaar is. Eén ervan, dagbladhandel ‘t Gazetje, heeft een wel heel creatieve oplossing gezocht. De winkel verhuist naar een zelfgebouwde chalet op het marktplein.

Het is de eerste dag van de werken in Zarren. Voorlopig kan het verkeer nog door, vanaf maandag kan je het centrum van Zarren niet meer bereiken vanaf de drukke Staatsbaan.

“Natuurlijk brengen werken altijd hinder mee. Maar alles gebeurt in het kader van minder-hinderproject. Er zullen nooit veel meters ineens opengesmeten worden, de mensen kunnen altijd hun huizen bereiken, maar voor doorgaand verkeer zal het wel wat problemen geven”, zegt schepen van openbare werken van Kortemark, Johan Braem.

Vervelend voor het doorgaand verkeer, maar vooral ook vervelend voor de handelszaken. Eén winkel is al verhuisd, een apotheek zal zijn intrek nemen in dit leegstaand café, maar dagbladhandel ‘t Gazetje heeft de meest originele oplossing. Eigenaar Bart is volop bezig met de bouw van zijn dagbladchalet op het Markplein.

De school in de Stadenstraat blijft wel bereikbaar. De werken zullen ruim 2 miljoen euro kosten.

(Klik op VIDEO voor volledige reportage)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.