Zakdoek met knoop om armoede niet te vergeten in Oostende

Redactie KW

De werkgroep ‘Ieders Stem telt’ deelde voor de gemeenteraadszitting vrijdagavond zakdoeken met een knoop in uit aan de gemeenteraadsleden. Ze willen dat de politici niet vergeten om werk te maken van een effectief armoedebeleid in Oostende.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voerde de werkgroep Ieders Stem Telt, die tal van Oostendse sociale organisaties verenigt, intensief campagne om een slag- en daadkrachtig armoedebeleid op de politieke agenda te krijgen in Oostende.

Nu de verkiezingen voorbij zijn en er nieuwe beleidsplannen worden geschreven, wilden ze de verkozenen met de zakdoek-actie herinneren aan hun vraag. Ze vroegen de raadsleden ook om een uitvergrote zakdoek te ondertekenen als engagementsverklaring om werk te maken van een armoedebeleid. Volgens de werkgroep is de armoedeproblematiek in Oostende heel urgent.

De werkgroep Ieders Stem Telt bestaat uit CAW & JZ Middenkust, de Beweging van Mensen met Laag Inkomen, ACV-Kansenkern Oostende, het Centrum voor Basiseducatie Open School Brugge-Oostende-Westhoek, ATD Vierde Wereld – Kust, KAAP, CM Oostende, ACW Oostende, Vormingplus regio Oostende, CKG Kapoentje, Het Verschil, het Opvoedings- en Ontmoetingshuis, Inloopteam De Viertorre, Sociale Dienst voor Vreemdelingen Oostende, vzw Arcade, De Takel, de Huurdersbond, vzw Daklozenwerking en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.