Zaakvoerder Maxi-Stock Ichtegem is voortaan goochelaar

Redactie KW

De flamboyante Eric Vierstraete (55) uit Ichtegem heeft na de Maxi-Stock een nieuwe uitdaging gevonden. Meerdere keren per week gaat hij gratis optreden als goochelaar. “Ik oefen twee uur per dag en voor elk optreden heb ik vier uur voorbereiding nodig”, vertelt Eric. “De reacties op mijn optredens zijn enorm positief.”

“Het begon op de afterparty van de finale van Miss Coast Belgium 2010 in Oostende. Ik zat er in de jury. Sabine Delporte uit Brugge, de moeder van winnares Babette De Buyser, vertelde me daar dat zij goochelde. Ze wou eens komen goochelen voor ons, maar ik antwoordde dat ze me nog een groter plezier kon doen door me enkele trucs te leren”, vertelt Eric.

“Sabine kwam hier bij ons thuis om mij een 20-tal trucs aan te leren. Ik heb dan voor de eerste keer opgetreden op het huwelijksjubileum van een bevriend echtpaar”, aldus Eric. “Dat was een succes, maar toch heb ik mijn goochelactiviteiten daarna nog anderhalf jaar opgeborgen. De winkel was toen nog open. In de tweede helft van 2011 trad ik echter nog eens op in Deinze. Sindsdien heb ik de smaak pas echt te pakken en blijf ik verder optreden. In scholen, bejaardentehuizen, bij mensen met een handicap of voor familie of vrienden. De laatste twee weken trad ik wel elf keer op. En altijd gratis…”

(HH)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.