Zaak Vyncke: “daders uit dichte omgeving versnijden het lijk” (gerechtspsychiater)

Redactie KW

Volgens gerechtspsychiater Hans Hellebuyck is het niet uitzonderlijk dat een moordenaar het lichaam in stukken snijdt. Het laat wel vermoeden dat de dader iemand uit de naaste omgeving van het slachtoffer is of vlakbij woont. De voorbije dagen zijn menselijke resten teruggevonden, wellicht allemaal van de vermiste Caroline Vyncke.

De psychiater is niet verbaasd over het in stukken snijden van het lichaam, wat vooral om praktische redenen gebeurt om bijvoorbeeld het lichaam te vervoeren. “Ik heb nog zo’n feiten meegemaakt in Koksijde en in Brugge,” zegt Hellebuyck, maar volgens hem zegt dat weinig over de moordenaar.

Iemand uit de omgeving

“Ik heb al diverse mensen gezien die dit doen, als moordenaar ben je sowieso al minder empatisch volgens mij, maar ik denk niet dat je er daardoor een profiel kan opplakken. Men zou ergens wel kunnen vermoeden dat het iemand uit de omgeving is.”

De psychiater geeft nog mee dat de dader maar beter zo snel mogelijk gevonden wordt omdat het onveiligheidsgevoel in een klein dorp als Moorsele wellicht almaar toeneemt.

(JV/KB)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.