Yesman Hans van StuBru test gastvrijheid inwoners Zoutenaaie

Redactie KW

Gentenaar Hans Fierens – bij de Studio Brussel luisteraars beter bekend als ‘Yesman Hans’ – test van de week de gastvrijheid van de modale Vlaming. Dinsdagavond was de Veurnse deelgemeente Zoutenaaie aan de beurt.

‘Yesman Hans’ is een vast onderdeel van het radioprogramma ‘Hammertime’ van Otto-Jan Ham en diens sidekick Babette Moonen. Iedere week geven zij Hans een andere opdracht, die hij dan aanvaardt met een klare “Yes!”. De opdracht van deze week: “Test de gastvrijheid van de modale Vlaming.”

Onbewoond

Nadat hij eerder deze week vlot overnachting vond in onder meer Veerle, Blankenberge en Puurs, kreeg Hans het dinsdagavond moeilijk toen hij met zijn trekzak in het piepkleine Zoutenaaie terechtkwam.

“Hier staan maar zeven huizen, waarvan er dan nog drie onbewoond zijn. Uiteindelijk rolde ik mijn slaapzak uit in zo’n onbewoonde woning, waar ik gewoon langs de achterduur binnen kon”, vertelt hij in een filmpje op zijn Facebookpagina. De volgende dag kreeg hij wel een ontbijt en een stevig middagmaal voorgeschoteld.

(WV, foto Wikipedia)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier