Wordt Houthulst dankzij Caroline beste soepdorp van Vlaanderen?

Redactie KW

Caroline Vandamme uit Jonkershove bij Houthulst heeft het beste soeprecept van West-Vlaanderen. Althans, dat vinden het VTM-programma ‘Kookeiland’ en bouillonfabrikant Maggi. Maar u kunt er zondag ook zélf een oordeel over vellen.

Kookeiland en Maggi zijn al een tijdje op zoek naar het beste soepdorp van Vlaanderen. Caroline Vandamme uit Jonkershove ging haar kans met een soep op basis van wortel, chilipeper, ui en pastinaak, en dat bleek in de smaak te vallen bij de jury. Zo erg zelfs, dat zij als enige West-Vlaamse overbleef naast voor de rest nog drie andere kandidaten.

Nu zondag moet ze als tweede opdracht ook een lokaal evenement organiseren rond ‘haar soep’. Dat doet ze van 10 tot 16 uur in het zorgcentrum Maria Ter Engelen in Klerken, deelgemeente van Houthulst. Iedereen kan er haar soep gaan proeven, al valt er nog veel meer te beleven, zoals salsa-initiatie, kindergrime en Vlaamse kermis. En wie geen soep lust, kan bijvoorbeeld een ijsje smullen of likkebaarden bij het zien van de aanwezige Peter Van Asbroeck…

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier