Woonzorgcentrum op weiden langs de Noordlaan in Torhout

Redactie KW

Binnen een periode van maximum drie jaar wil het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout starten met concrete, grootscheepse plannen om zijn zorgcampus verder uit te bouwen en te verruimen met vier hectare nu nog onbebouwde landbouwgrond aan de overzijde van de Noordlaan.

Het gaat voor Torhout om een van de meest ingrijpende projecten van het lopende decennium met aan de zuidkant van de Noordlaan (op de huidige campus) de uitbreiding van het ziekenhuis met minstens één vleugel, de bouw van een groot kinderdagverblijf, een twintigtal assistentiewoningen en de realisatie van een parkeertoren. En met aan de noordkant de bouw van een nieuw woonzorgcentrum, een herstelverblijf en nog flink wat extra assistentiewoningen (soort serviceflats).

Er wordt een voetgangers- en fietsersbrug over de Noordlaan gebouwd om de twee grote delen van de zorgcampus met elkaar te verbinden. Er wordt voorts overwogen om op het drukke kruispunt van de Noordlaan met de Aartrijkestraat de huidige verkeerslichten door een rond verkeersplein te vervangen.

(JS)

Alle details en toelichting in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.