WK veldrijden Koksijde is absolute voltreffer

Redactie KW

Het WK Koksijde is op alle vlakken een voltreffer geworden. Ondanks de overrompeling door 61.000 dolenthousiaste toeschouwers viel er nauwelijks een valse noot te noteren. Het WK, dat de geschiedenisboeken zal ingaan als het grootste ooit, werd één groot feest.

61.000 toeschouwers, toen de officiële cijfers bekend werden gemaakt, moesten de Koksijdse organisatoren toch even slikken. Toch verliep de dag vlekkeloos. Het mobiliteitsplan werkte perfect, alleen op de E40 was het even aanschuiven. Het publiek maakte er een groot feest van, en kwam ook niks tekort. De hamburger en frietkramen boekten een recordomzet, liefst 1200 vaten bier werden afgetapt. Jan met de pet genoot, en ook de koning. 61.000 toeschouwers zorgen natuurlijk voor een gigantische afvalberg, maar een ecoteam hield die in de perken.

BK veldrijden in 2018

Dit WK gaat de geschiedenis in als het grootste ooit, maar de honger is nog niet gestild. In 2018 mikt Koksijde op het BK veldrijden, een nieuw WK valt in de jaren twintig niet uit te sluiten, en dan is er nog een grote wedstrijd.

(J.S./A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.