Winterse editie van Ieperfest hardcorefestival

Redactie KW

Gisteren vond voor de vierde keer de winterse editie van het Ieper Hardcore Fest plaats. Dit ging voor de eerste keer door in het JOC. Voor het muzikale luik konden de liefhebbers terecht in de concertzaal. De ‘More Than Music-stage’ en het aanbod van veganistische maaltijden, vrij van dierlijke producten, waren te vinden in de instuif. Ieperfest nam dus als het ware voor 1 dag het JOC Ieper over.

Tien bands uit binnen- en buitenland gaven het beste van zichzelf voor zo’n 400 enthousiaste toeschouwers. Vorig jaar won ‘Winterfest’ de zeer prestigieuze OVAM GroenEvent Award voor meest groene indoor-event van Vlaanderen. Ook nu gingen de inspanningen om de ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden, opnieuw zeer ver.

Organisator Davy Bauwen: “Het uitgangspunt van ons groenbeleid is simpel: wat je thuis kan, kan op gelijk welk event. Wie gooit er thuis zijn drinkbeker of glas op de grond? Wie smijt zijn sigarettenpeuk voor zijn eigen deur of op zijn eigen terras? Wie verspilt er bewust veel energie? Wie gaat zomaar eventjes tegen de muur of hek plassen? Weinigen om niet te zeggen niemand. Waarom zou dat dan op evenementen plots allemaal wel mogen?” Het groene beleid van Ieperfest is kort samen te vatten in de 3 volgende punten: sensibiliseren, voorkomen en recycleren/hergebruiken.” Er waren afvalsorteereilandjes en Ieperfest gebruikte bio-bekers, vervaardigd uit maïs of suikerbiet, die selectief werden verzameld om achteraf verwerkt te worden tot nieuwe bekers. Hoe ruiger de muziek, hoe groter de inspanningen van Ieperfest Winter Edition om de ecologische voetafdruk van hun evenement te verkleinen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.