Winkelse kunstenaarTjok Dessauvage is ereburger van Ledegem

Redactie KW

Een van de beste keramisten ter wereld Tjok Dessauvage is zondag tot ereburger van Ledegem gekroond.

“Tussen Ledegem en Winkel, ergens halverwege in Rollegem-Kapelle, staat nu een fontein, ‘t is het stoppen weerd.” Naar analogie met Willem Vermandere, haalde gastheer Jan D’hondt deze zin aan tijdens de viering van keramist Tjok Dessauvage die zondag ereburger van Ledegem werd.

Fontein

De plechtigheid was dubbel. Eerst was er de inhuldiging van de nieuwe fontein op het kerkplein van Rollegem-Kapelle, een ontwerp van Tjok, in samenwerking met de Kunstacademie van Ledegem en St.- Eloois-Winkel, waarvan hij peter is.

Daarna ging het feest verder in een tjokvolle De Link in Sint-Eloois-Winkel in aanwezigheid van tal van vrienden, familieleden en kennissen.

Hier viel het op dat Tjok behalve keramist ook een begenadigd muzikant is. Hij bracht o.a. een geslaagd optreden met mondharmonica met Jan Vansteenkiste en Wim Opbrouck. Chantal Pattyn, netmanager bij Klara, had een interessant sofagesprek met de kunstenaar.

Ereburger

Het was voor burgemeester Bart Dochy een grote eer om Tjok Dessauavage tot ereburger van Ledegem te benoemen. Ook Ledegems provincieraadslid Piet Vandermersch en minister van Cultuur Joke Schauvliege deden een duit in het zakje.

(LDE, foto NOM)

Winkelse kunstenaarTjok Dessauvage is ereburger van Ledegem

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier