Windmolens Kachtem toch al in aanbouw ondanks beroep

Redactie KW

Langs het kanaal in Kachtem bij Izegem is Aspiravi gestart met de bouw van twee windmolens, ondanks het beroep van de stad bij de raad voor vergunningsbetwisting. Aspiravi ziet maar weinig problemen en voorspelt dat de windmolens zullen draaien tegen eind dit jaar.

Het stadsbestuur van Izegem zit erg verveeld met de zaak van de windmolens langs het kanaal in Kachtem. De provincie keurde de bouw goed, maar het stadbestuur diende een klacht in bij de raad voor vergunningsbetwisting. Dat hield Aspiravi niet tegen om toch al aan de bouw van de twee windmolens te beginnen, want de klacht werkt niet opschortend.

Geen zorgen maken

Bij Aspiravi maakt men zich geen zorgen. “De uitspraak bij de raad voor vergunningsbetwisting kan heel lang op zich laten wachten en we zijn met al onze vergunningen in orde,” zegt Kris Van der Beken van Aspiravi. “Daarom zijn we nu al begonnen met de voorbereidende werken, want wij moeten binnen de twee jaar bouwen volgens die vergunningen.”

“Daarnaast hebben we een sterk dossier ingediend en hebben we veel ervaring in het bouwen van windmolens. Daarom denken we dat er geen problemen zullen zijn.”

Moest de raad voor vergunningsbetwisting het stadsbestuur toch gelijk geven, dan moet Aspiravi de twee windmolens opnieuw afbreken.

(sv/jv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.