Wielsbeeks schepencollege ontkent dat medewerker wordt gepest

Redactie KW

Het schepencollege van Wielsbeke ontkent met klem dat het ooit de intentie had om één van zijn medewerkers te pesten. Dat is dinsdag gezegd op een persconferentie in het gemeentehuis. De Arbeidsrechtbank van Kortrijk veroordeelde recent het schepencollege voor verregaand pestgedrag tegenover de betrokken ambtenaar. Mogelijk gaat het college tegen het vonnis in beroep.

Ambtenaar Jos V., diensthoofd grondgebiedzaken in Wielsbeke, werd naar eigen zeggen in 2009 opzij geschoven toen de oppositie aan de macht kwam. Ze belandde alleen in een kantoor, ver weg van haar collega-ambtenaren. Aanvankelijk had ze daar ook geen telefoon- en internetaansluiting.

Met klacht naar Arbeidsrechtbank

Jos V. diende klacht in wegens pesten op het werk en trok naar de arbeidsrechtbank. Die veroordeelde het voltallige schepencollege, met burgemeester Jan Stevens op kop, tot een schadevergoeding van 23.000 euro.

Het schepencollege beslist allicht op zijn volgende zitting of tegen dat vonnis beroep wordt aangetekend. Tot zolang wil het bestuur geen commentaar geven, om de sereniteit in het dossier te bewaren. Niettemin stelt het college in een mededeling, die voorgelezen werd op een persconferentie, dat er op geen enkel moment een intentie was tot pesten.

“De wijzigingen binnen de dienst grondgebiedzaken beoogden enkel de verdere goede werking van het bestuur van de gemeente”, luidt het. “We stellen vast dat de betrokken ambtenaar, over wiens functioneren wij als college nog altijd tevreden zijn, haar nieuwe taken niet in vraag stelde tijdens de procedure voor de Arbeidsrechtbank, maar dat zij enkel niet tevreden was met de locatie van haar kantoor.”

“Of de betrokken ambtenaar nu weer naar het gemeentehuis zal verhuizen, is nog niet beslist. We weten zelfs niet of de betrokkene dat wil vooraleer het geschil definitief is beëindigd. Anderzijds willen we benadrukken dat de ambtenaar een ruim en luchtig kantoor van ongeveer veertig vierkante meter toegewezen kreeg met een groot bureau en afzonderlijke vergaderruimte. Een dergelijke ruimte is in het gemeentehuis nergens beschikbaar.”

Geen 23.000 maar 11.500 euro

Het schepencollege legt er ook de nadruk op dat de Arbeidsrechtbank de schadevergoeding bepaalde op 11.500 euro en niet op 23.000 euro.

(TVH-LVA-Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver en vanavond op WTV vanaf 18u00

Wielsbeeks schepencollege ontkent dat medewerker wordt gepest

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier