Wevelgem krijgt geen aparte neutrale afscheidsruimte

Redactie KW

Voor het eerst in de politieke geschiedenis van Wevelgem dienden op de gemeenteraad twee oppositiepartijen samen een punt in.

SP.A en Groen vroegen het schepencollege naar een neutrale afscheidsruimte in Wevelgem. “Het gebouw op de nieuwe begraafplaats is niet geschikt als afscheidsruimte omdat er bijvoorbeeld geen verwarming is. Onze vraag richt zich naar een comfortabele ruimte waar tot 200 mensen afscheid kunnen nemen. We denken hier ook heel concreet aan de oude goederenloods die nu gerenoveerd wordt.”

“Zalen cultuurcentrum kunnen gebruikt worden”

Francies Debels (SP.A) en Henk Vandenbroucke (Groen) vingen bot. De CD&V-meerderheid wees er de oppositie op dat Wevelgem 155.000 euro investeerde in de bouw van het crematorium Uitzicht en dat dit voor hen dan ook de ideale plek is voor wie een afscheid niet in een kerk wil laten plaatsvinden. De meerderheid gaf na wat aandringen van de oppositie dan toch toe dat ook de gemeentelijke zalen in het cultuurcentrum of porseleinhallen voor een afscheidsplechtigheid gebruikt kunnen worden. “We maken daar echter geen reclame mee, want die lokalen zijn daar niet voor gebouwd. Het zou heel wat inspanningen van de familie vragen om die ruimte aan te kleden.”

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier