West-Vlaanderen solidair met Filipijnen

Redactie KW

Overal in West-Vlaanderen worden solidariteitsacties op touw gezet na de verwoestende tyfoon Haiyan op de Filipijnen. Een man uit Ledegem wil dan weer maar liefst 4 containers met hulpgoederen naar de Filipijnen sturen.

Patrick Haghedooren uit Ledegem en zijn Filipijnse vrouw Sandra zamelen al 6 jaar lang hulpgoederen in bestemd voor de provincie Leyte in de Filipijnen. Tot voor kort waren dit vooral rolstoelen, maar nu de tyfoon Haiyan daar lelijk te keer ging is de nood hoger dan ooit. De man uit ledegem wil maar liefst vier containers met hulpgoederen naar de getroffen regio sturen.

Daarnaast zetten ook verschillende steden hulpsolidariteitsacties op. De stad Kortrijk heeft al jarenlang een stedenband met de Filipijnse stad Cebu City, waar er vooral materiële schade aan gebouwen is. Uit solidariteit maakt Kortrijk alvast 6500 euro vrij voor noodhulp en de heropbouw. Op 30 november is er een grote benefietactie gepland. Alle acties worden gebundeld onder de nomer ‘Kortrijk for life’

Ook in Brugge kan je spullen inleveren in de Aziatische voedingswinkel Raan Asia. Daar wordt hoofdzakelijk kledij ingezameld die bestemd is voor de provincie Leyte.

(SV/LD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.