West-Vlaamse veertigers maken Bierfeesten in München onveilig

Redactie KW

Zes vrienden uit de Kortrijkse regio zijn dit weekend te gast in München. De veertigers willen namelijk voor geen geld ter wereld het openingsweekend van het Oktoberfest missen.

De Münchense Bierfeesten starten traditiegetrouw halfweg september en eindigen begin oktober. In die periode vinden zowat zes miljoen (!) mensen de weg naar de hoofdstad van Beieren. Enkelen van hen zijn Gino Tytgat, Kurt Dutoit, Hans Scherpereel, Christophe Vaneeckhout, Johan Vercruysse en Vincent Lefevre.

“Omdat onze vrouwen regelmatig gaan shoppen, vinden, wij, de mannen, dat wij ook regelmatig recht hebben op een verzetje”, aldus Kurt Dutoit. “Zo gaan we om de paar maanden eens gaan eten en daarna een pint pakken. Soms komt er een kroegentocht van. En omdat het Oktoberfest in München zowat de ‘upper’ kroegentocht is, kwamen we op het idee om daar eens naartoe te trekken.”

De zes zijn trouwens in goede handen: Kurt drinkt geen druppel alcohol. “Ik zal dit weekend de steward van dienst zijn”, grapt hij. “Dat wil zeggen: iedereen samen houden en in zijn bed krijgen. Makkelijk wordt dat allicht niet.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier