West-Vlaamse exposanten op Autosalon verwachten goed salon

Redactie KW

Sinds vandaag is het Auto- en Motorsalon in Brussel open voor het grote publiek. Het wordt voor alles een groen salon. Opvallend is dat alle merken uitpakken met ecologische wagens: minder uitstoot en elektrische aandrijving. Maar of dat voldoende is om de autosector uit het slop te halen valt af te wachten. Er worden meer dan driehonderdduizend bezoekers verwacht en de West-Vlaamse exposanten hebben er vertrouwen in.

Volvo stelt in avant-première de S60 voor, die pas in het najaar geleverd kan worden. De West-Vlaamse dealer Automobilia gelooft dat de autoverkoop opnieuw zal aantrekken.

“De verwachtingen zijn niet te hoog gespannen, maar ik denk toch wel dat we naar een goed salon zullen gaan,” zegt Maria Mortier. “De mensen hebben al wat gespaard en gaan meer dan ooit investeren in veiligheid en zekerheid. Ik denk dat er gekocht zal worden op het salon.”

Razzo introduceert een eigen lijn scooters en retro-scooters, ontworpen in Roeselare, gefabriceerd in China. Goedkoper maar heel degelijk, zegt de exposant.

“De economische crisis speelt in onze kaart,” vindt Karel Demyttenaere van Razzo. “Maar een goedkope scooter op zich is niet voldoende. Er moet ook een structuur achter zitten en een dienst na verkoop. Daardoor kunnen we toch ons graantje meepikken op deze moeilijke markt.”

Benelli uit Handzame stelt op het motosalon 3 motoren voor sportievelingen in avant-première voor.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.