Wervik koopt het Tabakscentrum naast het museum niet

Redactie KW

Wervik gaat het Tabakscentrum naast het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat niet aankopen. Dat maakte schepen van Financiën Stéphane Vansteenkiste (SP.A) vrijdagavond bekend op de gemeenteraad.

Het Tabakscentrum staat te koop. Het Tabakscentrum in de buurt van de Briekenmolen is eigendom van de Interprofessionele voor Belgische Tabak (Inbeltab) en dateert van 1989. Daar zijn de burelen van het tabakssyndicaat gevestigd en vindt er jaarlijks de keuring van de tabaksoogst plaats.

Geen geld

“Er was een optie om het Tabakscentrum aan te kopen, maar het is financieel niet draagbaar”, zegt schepen Vansteenkiste. “We waren zeer geïnteresseerd maar momenteel is er hiervoor geen geld. De aankoop is gesneuveld tijdens de begrotingsronde in het schepencollege. Voor de aankoop blijken er ook geen subsidies mogelijk.”

Minder tabakstelers

Door de jaren heen is het aantal tabaksplanters fors verminderd. Vermits er niet veel tabakstelers meer zijn, heeft het Tabakssyndicaat al die plaats niet meer nodig. Vandaar dat het Tabakscentrum te koop staat. De site is drieduizend vierkante meters groot.

(EDB, foto JR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie van vrijdag 30 december 2011.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.