Werkstraf voor man die kinderen onder vuur nam met loodjesgeweer in Ardooie

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 53-jarige man uit Ardooie een werkstraf van 50 uur opgelegd.

Mario D. beschoot in de zomer van 2012 spelende kinderen met een loodjesgeweer. Hij kon niet verkroppen dat ze steeds door zijn tuin passeerden, waarop de man een loodjesgeweer bovenhaalde. Hij loste een aantal schoten. Daarbij werd een meisje van 12 in het dijbeen geraakt. “Ik had gewoon achter een kat geschoten”, verdedigde D. zich.

‘Verzuring van de maatschappij’

Het openbaar ministerie vorderde een principiële bestraffing. Volgens de procureur waren de feiten een typisch voorbeeld van de verzuring van de maatschappij. Didier Scheldeman, advocaat van Mario D., probeerde de feiten te kaderen en stelde dat de pubers goed wisten dat ze de man aan het treiteren waren. “Bovendien heeft mijn cliënt met het luchtkarabijn nooit de kinderen willen verwonden”, pleitte Scheldeman. De advocaat vroeg om zijn cliënt opschorting van straf te geven.

Vijftig uren werkstraf

De rechter ging niet in op die vraag en was niet mals voor Mario D. “Dat is een voorbeeld van totale onverdraagzaamheid. Waar gaan we naartoe als kinderen op de buiten al niet meer onbezorgd kunnen spelen?” De man uit Ardooie werd veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur. Als hij de werkstraf niet uitvoert, wacht hem een gevangenisstraf van drie maanden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier