Werknemers van grote West-Vlaamse bedrijven mogen elektrische fietsen, scooters en bakfietsen uittesten

Redactie KW

Case New Holland uit Zedelgem, Roularta uit Roeselare, Thermote & Vanhalst uit Waregem, TE Electronics uit Oostkamp, Boss Paints uit Waregem, Veurne Snack Foods uit Veurne, OptimaT uit Lichtervelde en nog enkele andere bedrijven bevestigden al hun deelname aan de provinciale woon-werkcampagne ‘De Testkaravaan komt er aan!’

Met de campagne wil de Provincie de werknemers van West-Vlaamse bedrijven stimuleren om de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. Het project gaat van start in 2014.

Drie weken lang uittesten

Het uitgangspunt van de Testkaravaan is het ‘test het uit’-principe. De Provincie stelt per deelnemend bedrijf gratis een testkaravaan van 50 elektrische fietsen, 30 klassieke fietsen, een reeks bak- en plooifietsen, fietskarren, elektrische scooters, Blue Bikes, bus- en treinpassen, carpoolmogelijkheden enzovoort ter beschikking.

Deze kunnen de personeelsleden van de deelnemende bedrijven drie weken lang uittesten voor hun persoonlijk woon-werktraject. Het vervoersmiddel kan gekozen worden op maat van de werknemer. Nadien kunnen de personeelsleden de uitgeteste en kwaliteitsvolle fietsen of scooters aankopen aan verminderd tarief.

Personeel van de Provincie West-Vlaanderen deed de test

De Provincie deed in het voorjaar van 2013 zelf de test bij haar personeelsleden. 218 van de 874 werknemers namen deel. 61,7 procent van de ontleende testvoertuigen waren e-fietsen. De testvoertuigen oogstten een tevredenheidsscore van 75 procent. Voor de elektrische fietsen was dat 81 procent. 70,2 procent van de deelnemers overweegt om hun gekozen vervoermiddel ook blijvend te gebruiken voor hun woon-werkverkeer.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.