Werken stationsbuurt Ieper begin februari van start

Redactie KW

De grote herinrichtingswerken aan de stationsomgeving in Ieper kunnen eindelijk van start gaan. De vier betrokkenen – het Iepers stadsbestuur, de NMBS, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer – zijn na heel wat discussies eindelijk tot een vergelijk gekomen.

De werken, die twee jaar geleden al van start hadden moeten gaan, zullen twee jaar duren. Ze zullen starten op 4 februari volgend jaar. Vanaf dan worden de nutsleidingen vernieuwd. De eigenlijke wegenwerken starten op 1 april. De stationsomgeving wordt heringericht vanaf het kruispunt van de Dikkebusseweg met de Oudstrijderslaan, waar verkeerslichten komen, tot aan het kruispunt van de Fochlaan en de Capronstraat, waar men vanuit de Fochlaan niet meer zal kunnen afdraaien richting Vlamertinge/Poperinge.

Omleidingen

Er worden omleidingen voorzien, zodat het doorgaand verkeer dat niet in Ieper moet zijn, wordt omgeleid via Zuider- en Noorderring. Hiermee wil het schepencollege een verkeersinfarct in de stationsomgeving vermijden. Eind augustus werd de stationsomgeving al eens voor twee weken afgesloten voor werken aan de nutsleidingen. Dat zorgde toen voor grote verkeersproblemen, files en opstoppingen.Handelaars willen open kaart

De horecazaken en andere middenstanders in de stationsbuurt hopen dat het stadsbestuur tijdig, duidelijk en open communiceert over de werken. Want twee jaar is een lange periode en er zal sowieso omzetverlies zijn. Unizo vraagt om de werken goed te faseren en tijdig duidelijk aan te geven hoe het zit met de bereikbaarheid. Het stadsbestuur plant nog een bewonersvergadering om de buurt te informeren.

(P.L./A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.