Werken aan de Klaverhulle in Wijtschate starten in het najaar

Schepen Wieland De Meyer gaf tekst en uitleg bij de plannen van de Klaverhulle. (Foto EF)
Redactie KW

De plannen werden een laatste keer besproken tijdens een infovergadering waar de verenigingen talrijk op aanwezig waren. Door de verbouwingswerken verhuist het toneel Met Hert en Ziel alvast naar de kerk in het dorp.

Eind dit jaar brengt de Wijtschaatse toneelvereniging met Tijd-e-Lijk haar 30ste voorstelling. Heel uitzonderlijk vindt die nu plaats in de kerk. “Het zal meteen een speciaal effect geven aan dit jubileum. We voorzien ook een extra voorstelling aangezien we alleen de middenbeuk zullen gebruiken en we toch wel merken dat we elk jaar meer en meer toneelliefhebbers hebben.” Eenmaal de werken van de Klaverhulle achter de rug zijn, keert Met Hert en Ziel terug naar het dorpscentrum.

Duidelijk voor iedereen

De Klaverhulle krijgt één centrale ingang waardoor de koer van de voormalige basisschool een pleinfunctie krijgt. Iedere aanwezige op de infovergadering kon zich vinden in deze aanpassing. Veel discussie was er wel over de inrichting van de vergaderzalen. Vooral de seniorenverenigingen ijverden voor een bergruimte in de zalen zelf en dit door het plaatsen van mobiele wanden. Vanuit de seniorenhoek kwam ook de vraag naar koelcellen. Burgemeester Lewyllie, die samen met eerste schepen Wieland De Meyer de vergadering leidde, benadrukte dat niet aan alle wensen kon voldaan worden. “Met deze vergadering willen we vooral de grote lijnen voor iedereen duidelijk maken. Op die manier kunnen we onze dossier indienen bij de bevoegde diensten.”

(MDN)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier