Wenen leent 54 topwerken uit aan Brugse musea

Redactie KW

De Brugse musea en het Kunsthistorisches Museum in Wenen zijn tot een overeenkomst gekomen over de uitlening van 54 topwerken door het Weense museum aan Brugge. De werken van onder meer Van Eyck, Memling, David, Van der Goes en Breugel zullen onderwerp uitmaken van de tentoonstelling Vorstelijk Verzameld, die van 5 oktober tot 15 januari zal lopen in het Groeningemuseum in Brugge. Dat is vernomen van de musea zelf.

Het museum in Wenen beschikt over één van de belangrijkste collecties oude meesters ter wereld. De topwerken werden door de eeuwen heen verzameld door de aartshertogen van Oostenrijk en de latere keizers van het Heilig Roomse Rijk. De 54 topwerken die Wenen nu uitleent, dateren uit de 15de en de 16de eeuw, zijn allemaal afkomstig uit de Zuidelijke Nederlanden en van een hoge kwaliteit.

Het gaat onder meer om werken van Jan van Eyck, Hugo van der Goes, Hans Memling, Gerard David, Michiel Sittow, Juan de Flandes, Jan Gossaert, Joos van Cleve, Joachim Patinir, Hiëronymus Bosch en Pieter Breugel de Oude.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.