Wellicht nog dit jaar regeling rond grensarbeid rond

Redactie KW

Nog voor het jaareinde moet er een regeling zijn rond grensarbeid. Dat heeft minister van Financiën Didier Reynders (MR) geantwoord op een vraag van Kortrijks volksvertegenwoordiger Roel Deseyn (CD&V). Het antwoord is goed nieuws voor West-Vlamingen die in Frankrijk werken, of Wes-Vlaamse bedrijven met Franse werknemers in dienst.

Al in 1964 is er een regeling tussen ons land en Frankrijk om te vermijden dat werknemers in twee landen belastingen moeten betalen. Maar volgens Europa moet je belastingen betalen in het land waar je werkt. Goed nieuws voor Belgen die in Frankrijk werken, want zijn betalen dan minder. Voor de bedrijven hier slecht nieuws omdat het voor Fransen dan niet interessant meer is om hier te werken.

Beide landen kwamen een uitdoofscenario overeen van 25 jaar, en ons land zou ook 25 miljoen euro krijgen ter compensatie voor het wegblijven van de Franse grensarbeiders. Dat akkoord is nu verschenen in het Franse staatsblad. Reynders zegt nu dat hij snel het akkoord wil afronden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.