Wegenwerken zorgen voor ongenoegen bij handelaars in Tabaccowijk

Redactie KW

In Adinkerke is er heel wat ongenoegen in de zogenaamde Tabaccowijk. De aanhoudende wegenwerken op verschillende verkeersassen zorgen voor bijzonder veel overlast. Leveranciers kunnen hun waren niet kwijt en klanten verliezen tijd. De uitbaters van de vele winkels en handelszaken vrezen dat de wegenwerken ook de toekomstige koopjesperiode van Kerst en Nieuw in de war zullen sturen. Gisteravond zijn ze met zijn allen samengekomen voor overleg.

De kleine wijk met meer dan 25 tabaksshops, een slachthuis, een slagerij, twee frituren, een bakkerij en een elektroshop staat in rep en roer. Al jaren komen Franse en Engelse toeristen hier tabak en alcohol kopen. Het is hier altijd wel druk, maar de verkeerssituatie met de wegenwerken stuurt nu alles in de war.

De werken moeten volgen het Vlaams gewest in verschillende fases verlopen en zijn wel degelijk gecoördineerd. Volgens de bewoners en winkeluitbaters sleept het allemaal veel te lang aan. Het is al bijna een jaar dat er in de buurt telkens wel ergens een grote baan wordt opengegooid. Binnen de drie weken wordt ook deze Garzebekeveldstraat aangepakt.

De winkeliers van de vele shops hebben zich gisteren verenigd omdat ze vinden dat het nu de spuigaten uitloopt. Ze vragen het Vlaams gewest, De gemeente De Panne en ook andere politieke partijen om een oplossing. De komende twee maanden zijn voor de verkoopcijfers de belangrijkste van het jaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.