Weer uitstel in zaak tegen Mijn Restaurant-winnaar Dell’Anno uit Kortrijk

Redactie KW

De rechtbank van Kortrijk zou zich maandag opnieuw over de zaak tegen Claudio Dell’Anno buigen. Kok Dell’anno had in 2009 samen met zijn toenmalige vriendin Gaëlle Six het vtm-programma “Mijn Restaurant” gewonnen. Op vraag van het openbaar ministerie wordt de zaak pas behandeld op 1 oktober.

Er lijkt geen einde te komen aan de zaak tegen Claudio Dell’Anno en zijn ex-zakenpartner Xavier Pauwaert. Aanvankelijk was voorzien dat de rechter bijna twee weken geleden een vonnis zou uitspreken maar er werd een bijkomend onderzoek geëist en de debatten werden heropend. Deze keer vroeg de openbaar aanklager uitstel omdat hij wacht op groen licht van ING Bank om de bankverrichtingen van de beklaagde te kunnen controleren.

Vrijspraak pleiten

Dell’Anno en Pauwaert werden gedagvaard omdat ze ervan beschuldigd worden geld te hebben verduisterd kort voor het Kortrijkse restaurant failliet ging. De man, die in 2009 samen met zijn toenmalige vriendin Gaëlle Six het vtm-programma won, heeft altijd ontkend dat hij duizenden euro’s van de bvba heeft overgeschreven naar zijn persoonlijke rekening. Xavier Pauwaert zou die transactie uitgevoerd hebben zonder dat Claudio Dell’Anno daar weet van had.

Het openbaar ministerie vorderde voor beide beklaagden een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel en een beroepsverbod van vijf jaar. De advocaat van Claudio Dell’Anno liet alvast weten de vrijspraak te pleiten omdat de gewezen zakenpartner van zijn cliënt de boel belazerde. Xavier Pauwaert stuurde zijn kat op de eerste zitting en zal bij verstek worden veroordeeld. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.