Week van de Smaak: Moorslede verwelkomt Turkse topchef

Redactie KW

In Moorslede is de Week van de Smaak gestart met een kookdemonstratie van de Turkse chef Nihat Sancar. Dit jaar is Turkije het gastland. Er stond een traditioneel Turks gerecht uit Istanboel op het menu. De Turks had vooraf zijn boodschappenlijstje afgegeven en wie in Moorslede Turks wil koken moet er blijkbaar heel wat voor over hebben.

“We hebben heel wat problemen gehad om onze ingrediënten bij elkaar te krijgen,” zegt Sam Vermeesch van de gemeentelijke cultuurdienst. “Het is hier meer Turks op zijn Belgisch want we hebben niet alles gevonden. Hier hebben we één Turkse pitazaak en voor de rest was het zoeken. In Gent vonden we dingen maar hier niet.”

Verder staat in Moorslede in de week van de Smaak nog een avondje fruit proeven op de agenda en een lezing over het actuele Turkije door Dirk Vermeiren, VRT correspondent in Istanbul.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier