Waterlek zet straat in de modder

Redactie KW

In Stasegem bij Harelbeke hebben een veertigtal bedrijven de hele dag zonder drinkwater gezeten. Boosdoener was een lek in een ondergrondse waterleiding langs de Venetiëlaan. Het lek is wellicht ontstaan door de druk van een bovenliggende gasleiding. Het lek zorgde voor een put in de grond en een deel van de straat werd herschapen in een modderpoel.

Arbeiders hadden de handen vol met het ruimen van de modder op de weg in de Venetiëlaan in Stasegem. Door een lek in de ondergrondse waterleiding is er naast de weg een grote put ontstaan. De straat lag onder de modder, en was afgesloten voor het verkeer.

Door het lek in de waterleiding kwamen een veertigtal bedrijven in de buurt zonder drinkwater te zitten. Volgens de Vlaamse Maatschappij is een lek in een ondergrondse waterleiding heel uitzonderlijk. “De oorzaak is vermoedelijk de druk van de gasleiding,” zegt Patrick Janssens van de Vlaamse Watermaatschappij. “Die ligt pal op onze waterleiding.”

De watermaatschappij is de hele dag bezig geweest met het herstellen van het waterlek. Tegen vanavond ligt er een nieuwe kunststofleiding en zou de drinkwatertoevoer hersteld zijn.

(jv/ld)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.