Wat vindt u van een verkeersvrije markt? (Poll)

Redactie KW

De actiegroep “‘t Is spel op de Markt” wil dat er een volksraadpleiging wordt gehouden over de verkeersituatie op de Markt. De groep is begonnen met het inzamelen van 3000 handtekeningen; een vereiste om de volksraadpleging af te dwingen.

In een mededeling verwijst “‘t Is spel op de Markt” naar de actie van 8 november op de Markt. Toen had de actiegroep enkele vragen gesteld aan het stadsbestuur over de verkeerssituatie op de markt van Tielt. “Tot nu toe hebben wij nog steeds geen duidelijk antwoord gekregen op deze vragen, waardoor de bevolking in het ongewisse blijft.”

“Deze situatie is onhoudbaar, zowel voor de voor- als tegenstanders van een verkeersvrije markt : de mensen moeten weten waar men naartoe wil : hier moet duidelijk en open worden gecommuniceerd. Daarom zien we ons genoodzaakt om opnieuw actie te ondernemen : als het stadsbestuur geen beslissing kan/wil nemen stellen we daarom voor om de Tieltenaren zelf hun mening kenbaar te laten maken, en hierover een volksraadpleging te organiseren”, luidt de mededeling.

Vrijwilligers zijn nu begonnen om de vereiste 3000 handtekeningen te verzamelen.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 6 maart 2009.

Meer info bij Yannick Demey via spelopdemarkt@hotmail.com of op het gsm-nummer: 0494 66 80 74.

Wilt u uw mening kwijt over de verkeersituatie op de markt van Tielt? Contacteer Philippe Verhaest (editie-redacteur De Weekobde Tielt): philippe.verhaest@roularta.be of 0479 93 32 48.

Moet de markt van Tielt volledig verkeersvrij blijven?

( surveys)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.