Wat dichter bij nieuw zwembad

Redactie KW

In de volgende legislatuur zal worden onderzocht of de stad Diksmuide op de sportterreinen een nieuw zwembad zou kunnen bouwen. Dat was te horen in de gemeenteraad van maandagavond 29 november.

Er is flink wat werk aan het zwembad De Kupe. De luchtgroepen van de zwemhal en de kleedkamers moeten worden vernieuwd. “Met de nieuwe luchtgroepen zal de koude buitenlucht die wordt binnengebracht eerst worden opgewarmd met de warme lucht die naar buiten wordt afgevoerd”, legt schepen Marc De Keyrel (CD&V) uit. “Daarnaast zullen de verwarmingselementen in de kleedruimtes worden verwijderd. De doorgangen van de cv-leidingen zijn op diverse plaatsen doorgeroest en de verwarming moet nu zodanig hoog staan dat er gevaar is bij aanraking ervan.” De kosten worden geraamd op een grote 157.000 euro.

“Misschien moeten we nu toch eens eindelijk de rekening beginnen maken voor de bouw van een nieuw zwembad”, aldus Jan Colaert (Hela). “Er is immers voldoende ruimte op het sportcomplex. Weer zijn er kosten aan het huidige zwembad, nu voor 157.000 euro. En dat zal niet stoppen. Bovendien is het bad voor Diksmuide en de omliggende gemeenten en scholen te klein. We zullen dit agendapunt goedkeuren, maar ik roep wel op om deze problematiek grondig te bekijken.”

Marc De Keyrel merkte op dat Diksmuide niet zomaar een nieuw zwembad kan bouwen. “Al jaren zijn we met de provincie aan het onderhandelen voor het goedkeuren van het kleinstedelijk gebied Diksmuide, om o.a. zo plaats te voorzien voor een nieuw zwembad op de sportterreinen”, zegt Marc De Keyrel. “Als de hele procedure voor het kleinstedelijk gebied Diksmuide achter de rug is, moet er nog een rup worden opgemaakt en dan moeten we ook nog op zoek naar middelen om dat hele zaakje te financieren. Dat zal iets zijn voor de volgende legislatuur.”

“Feit is dat het huidige zwembad sterk verouderd is. Ofwel doen we niets en wachten we af, met het gevolg dat we het zwembad straks tijdelijk mogen sluiten. Ofwel houden we rekening met de noodzaak om het bestaande zwembad nog even verder te laten bestaan.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 3 december 2010.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.