Waregemse ontwerpt juwelen voor koningin Paola

Redactie KW

Koningin Paola en de Nederlandse prinses Laurentien dragen Waregemse juwelen ! Het gaat om ontwerpen van Laurence Delvallez die vijf jaar geleden in alle stilte haar creaties begon te commercialiseren via het bekende Waregemse kapsalon Argus, de zaak van haar moeder.

Laurence Delvallez (33) studeerde voor juweelontwerpster en voegde er een opleiding bedrijfsmanagement aan toe. Onder haar eigen naam heeft ze drie lijnen gelanceerd : een exclusieve met juwelen tot 600 euro per stuk, een seizoensgevoelige lijn tot 130 euro per stuk en een lijn die aanleunt bij de kleurrijke schoenen van Noë.

Drie lijnen

De exclusieve lijn is in trek bij de Belgische en Nederlandse royals. „In augustus vorig jaar kreeg ik totaal onverwacht de kans om zaken te doen met het gerenommeerde kapsalon en hofleverancier Maison Roger uit Brussel”, vertelt Laurence. „Dat daar veel bekend volk over de vloer gaat, werd me snel duidelijk. Nog voor het einde van de maand werd de Nederlandse prinses Laurentien, echtgenote van prins Constantijn en dus schoondochter van koningin Beatrix, met een van mijn juwelen gespot. Vorige week verslikte ik me nog bijna in mijn koffie toen ik in een magazine een foto van haar zag genomen op Koninginnedag. Bleek ze toch wel roze oorringen uit mijn collectie te dragen zeker !”

Trendgevoelig

Ook onze eigenste koningin Paola kocht bij Maison Roger al een ketting van Laurence Delvallez. „Snel kreeg ik de vraag om bijhorende oorringen te ontwerpen. Welke ? Dat mogen we niet prijsgeven. Maison Roger staat op dat vlak op absolute discretie. Wel hoef je niet te denken dat alles voor die royals een fortuin hoeft te kosten. Ze zijn wel erg trendgevoelig.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.