Waregems winkelcentrum Het Pand krijgt 16 nieuwe bewakingscamera’s

Redactie KW

Het Waregems autonoom gemeentebedrijf Wagso laat nog voor Waregem Koerse 16 nieuwe bewakingscamera’s plaatsen in winkelcentrum Het Pand. De kostprijs bedraagt 47.000 euro exclusief btw.

De 15 camera’s die er nu nog hangen worden allemaal vervangen. “Ze dateren van 15 jaar geleden, maar ondertussen is de technologie er serieus op vooruitgegaan. Ongelooflijk hoe scherp mensen nu in beeld kunnen worden gebracht, zelfs in het donker”, aldus schepen Rik Soens, voorzitter van het Wagso.

Gefilmd van bij de ingang

Elke bezoeker wordt bij het binnenkomen van Het Pand meteen gefilmd, welke ingang hij of zij ook neemt. Vanaf dat moment kan die persoon ook meteen door de andere camera’s worden herkend.

De beelden worden niet permanent opgevolgd en worden enkel vrijgegeven op vraag van de politie. “Ze worden maximaal een maand bijgehouden, zoals de wetgeving het voorschrijft. Belangrijk is dat alle winkeliers van Het Pand hun toestemming hebben gegeven”, aldus nog de schepen.

Geen camera’s in centrumstraten

Hoewel in centrumstraten als de Stationsstraat en Holstraat meer vandalisme te noteren valt, komen daar voorlopig nog geen bewakingscamera’s. Hinderpaal is dat die straten geen aaneengesloten commercieel geheel vormen zoals Het Pand.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier