Waregem subsidieert gevelrenovatie winkelpanden

Redactie KW

Waregem subsidieert zaakvoerders, winkeliers en/of eigenaars die de gevel van hun winkelpanden renoveren en/of dat ook doen voor leegstaande handelszaken. In dat laatste geval komt ook de winkelinrichting in aanmerking.

Het totaal bedrag aan toelagen bedraagt 240.000 euro waarvan 96.000 Vlaams geld, 72.000 Europese centen plus een zelfde inbreng van 72.000 euro van het Waregems Autonoom Gemeentebedrijf Wagso. Bedoeling van het project is het handelscentrum op te waarderen en de leegstand weg te werken. Momenteel staan er in de winkelstraten tussen de tien en twaalf panden leeg, vooral in de Holstraat.

Schepenen Rik Soens en Kristof Chanterie die in het bestuur van Wagso zetelen, zeggen dat de subsidies enkel gelden voor zaken die binnen de kleine ring R35 zijn gevestigd. Supermarkten, nachtwinkels, automatenshops en interimkantoren komen daarvoor echter niet in aanmerking.

Maximaal 10.000 euro

“De periode waarin de investerende winkelier aanspraak kan maken op een tussenkomst loopt van december 2011 tot december 2013. Dat is dus twee jaar dat hij de tijd krijgt om de gevel te renoveren of een leegstaand pand in te richten. Wel aanstippen dat de toelage geplafonneerd is op 10.000 euro. Van september tot december 2011 gaan wij nu eerst het project promoten. Daarvoor mogen wij maximaal 10.000 euro putten uit de subsidiepot. En begin september, na de Waregem Koerse Feesten, organiseert de stad een infoavond in het stadhuis voor alle betrokken handelaars. Zij krijgen van ons tekst en uitleg”, zeggen beide schepenen.

(DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.