Wannes Duthoit uit Tielt trekt op zijn eentje naar het noorderlicht in Zweden

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Van 16 tot 23 december verkent Wannes Duthoit op zijn eentje een stukje ongerepte natuur in Noord-Zweden, ergens tussen Kiruna en Abisko voor de kenners.

Dankzij zijn oudste zus leerde Wannes Duthoit Zweden kennen. “Door de hoge sneeuw kon ik toen niet helemaal naar het noorden. Deze keer ga ik terug om het noorderlicht te zien. Ik vertrek op 16 december.”

Helemaal alleen dus. “Ik heb daar geen problemen mee. Ik worstel veel meer met de organisatie van de trip zelf. Dat is niet mijn sterkste kant, ik ben nogal chaotisch daarin. Maar eens ik ter plaatse ben, ga ik gewoon genieten van wat ik zie en hoor.”

(ART)

Het volledige interview is te lezen in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

** Wannes Duthoit werd geboren in Tielt op 2 maart 1992 als zoon van Wim Duthoit en Hilde Snauwaert. Hij is de broer van Tine, Siebe en Fieke.

** Hij volgde Industrieel Wetenschappen aan het VTI en verhuisde daarna naar Defensie om er zich als vliegtuigtechnicus te bekwamen. Hij is crew chief bij de 1ste Wing in Beauvechain (Bevekom).

** In zijn vrije tijd op de vliegbasis gaat hij sporten of houdt hij zich bezig met videospelletjes. Tievolley (2de Provinciale heren), JET Symphonic Band (Wannes is fagottist) en het Leuvense Arenbergorkest rekenen op zijn engagement. In 2012 verkende hij een stukje van de Alta Via, een berghuttentocht in de Dolomieten, en maakte hij kennis met Zweden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.