Wannes Destoop in de prijzen in Cannes met Badpakje 46

Redactie KW

De jonge cineast Wannes Destoop uit Waregem is in de prijzen gevallen met zijn kortfilm Badpakje 46. Hij rijfde de prijs van de jury binnen, wat gelijkstaat aan de tweede prijs in de categorie kortfilms. De kortfilm is bovendien binnenkort op Canvas te zien.

Destoop maakte de prent als eindwerk aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Badpakje 46 gaat over een mollig meisje van twaalf dat het moeilijk heeft om haar weg te vinden in het leven. Alleen in het plaatselijke zwembad, waar ze traint voor een wedstrijd, voelt ze zich thuis. Wanneer ze een nieuwe zwembril nodig heeft, lopen de dingen niet helemaal zoals gepland. De kortfilm werd voornamelijk in Waregem gedraaid. Zo waren er opnames in zwembad De Treffer in Waregem en kledingwinkel Bel&Bo in Sint-Eloois-Vijve.

Te zien op Canvas

Destoop wist voor zijn afstudeerproject grote namen als Wim Opbrouck en Johan Heldenbergh te strikken. De rol van het meisje wordt gespeeld door debutante Janis Vercaempst. Janis is lid van het Zults jeugdtoneelgezelschap Encachado. Wannes Destoop was verrast en even de kluts kwijt toen hij als winnaar uit de bus kwam. Michel Gondry, voorzitter van de jury, had zelfs een buitenmaats badpakje in papier gemaakt voor de bekendmaking.

Komende zomer zal de bekroonde kortfilm te zien zijn op Canvas.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.