Waar zijn er wél redders komend weekend?

Redactie KW

Er staat een (na)zomers weekend voor de boeg, maar toch schakelen de badsteden slechts 125 redders in, zo schrijft Het Laatste Nieuws, een kwart van het aantal op topdagen in juli en augustus. In 1 op 2 badsteden is er zelfs géén bewaking. Maar wel kan en mag er wel gezwommen worden?

In Oostende kan je alvast in zee. Burgemeester Jean Vandecasteele benadrukt daarom dat de strandredders ook de komende weekends paraat blijven in drie zones: aan de Kemmelbergstraat, t.h.v. de Koninginnelaan (Drie Gapers) en Mariakerke Bad. Er zullen 12 redders worden ingezet.

Ook Bredene voorziet uitzonderlijk nog redders. Om praktische redenen is het niet mogelijk om alle posten te bemannen, maar Bredene garandeert een voldoende toezicht op post 1 en post 6, van 12.30 tot 18.30 uur. Indien zou blijken dat het goede weer aanhoudt, zal nagegaan worden om desgevallend ook nog in het weekend van 14 en 15 september strandredders in te zetten.

In Koksijde zijn er nog tot 16 september 3 posten open, Sint-Idesbald, Koksijde-Centrum en Oostduinkerke-Centrum.

De Haan voorzit komend weekend nog 2 posten, zijnde De Haan Centrum en Wenduine Centrum

In Blankenberge kan er nog gezwommen worden in maximum 6 zones.

Ook in Knokke-Heist kan je nog in zee. Komend weekend is dat op 5 posten (B1,B3,B6,B7 en B9), van 9 tot 16 september en in het weekend van 22 en 23 september is dat nog op 3 posten. (B1, B6 en B7)

(FV)Voor volledig overzicht, klik hier : http://www.redderaanzee.be/reddersposten.html

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.