Vrouw wint 1 miljoen euro met Lotto in Torhout

Van links naar rechts de zaakvoerders van Kopie-Krant Xavier Claerhout en Marieke Devolder, winkelbediende Sandra Declerck en afgevaardigde van de Nationale Loterij Tom Ysebaert. © Foto JS
Johan Sabbe

Een vrouw, die onbekend wenst te blijven, heeft met de klassieke Lotto 1 miljoen euro gewonnen. Ze kocht haar spelticket in de krantenzaak Kopie-Krant op de Markt in Torhout.

De vrouw zette amper 12 euro in, maar dat was voldoende om tot de twee winnaars van de trekking van 26 augustus te behoren. De andere gelukkige woont in Wallonië. Toen ze de winnende combinatie zag, kon ze haar ogen niet geloven en heeft ze wel honderd keer haar getallen nagekeken. Maar het bleek te kloppen: ze won met zes juiste nummers de grote pot. Pas nu werd het heuglijke nieuws bekendgemaakt.

Straks misschien een wereldreis maken

Voor Xavier Claerhout en zijn vrouw Marieke Devolder, de zaakvoerders van Kopie-Krant, is de Lotto-winst uiteraard een opsteker. Een procentje van het gewonnen miljoen krijgen ze uiteraard niet, maar daar maken ze zich niet druk over: zolang er maar een klant gelukkig is, zeggen ze.

Bruggeling Tom Ysebaert van de Nationale Loterij kwam samen met de uitbaters op het succes klinken. De bubbels hoorden erbij.

Wat de winnares, die in West-Vlaanderen woont, met het geld zal aanvangen, weet ze nog niet. Misschien een wereldreis maken, want ze heeft er altijd van gedroomd om verre continenten te bezoeken. En dan zal er sowieso nog genoeg overblijven om opzij te zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier