Vrouw met hondje aangevallen door 2 loslopende pitbulls in Oostkamp

Redactie KW

Het hondje schoot er bijna het leven bij in en is nog steeds onder toezicht v.

De vrouw uit Oostkamp maakte zaterdagochtend de vaste wandeling met haar hondje Quincy, een Airdale Terrier, toen ze voorbij een tuin liepen waarin twee pitbulls liepen. “De twee honden, een kleintje en een grote, zagen ons afkomen en de kleinste kwam meteen aangerend en sprong tegen de omheining aan”, vertelt Ann. “Vervolgens klauterde het dier over de draad en de grote volgde zijn voorbeeld. Ze vielen meteen mijn hond aan.” De drie dieren belandden uiteindelijk in een vieze beek vlakbij, waar de vrouw haar huisdier moest uit redden. “De grote pitbull loste na een tijdje, van de kleine heb ik op zijn kop moeten slaan met mijn vuisten voor hij losliet”, aldus de nog steeds onthutste vrouw.

In levensgevaar

De vrouw legde het hondje nadien neer en moest ook zelf moeite doen om uit de beek te geraken. “Quincy heeft ernstige vleeswonden aan zijn nek, oren en zijn linder voor- en achterpoot”, vertelt Ann. “De voorpoot is er het ergst aan toe, daar is de huid echt losgetrokken. Doordat hij in het vieze water belandde, is er ook risico op infecties. Het beestje wordt opgevolgd in de dierenkliniek in Astene.”

Vlakbij velden SV Oostkamp

De eigenares van de pitbulls haalde haar dieren na afloop weer binnen, maar voorts werden er geen maatregelen genomen. “Het kan eigenlijk meteen weer gebeuren”, vertelt Ann, die ook de politie op de hoogte bracht en de burgemeester contacteerde. “Ik heb nog geen agent gezien en kreeg nog geen antwoord van de burgemeester, maar ik hoop dat er wat aan gedaan worden. Vlakbij zijn de oefenvelden van SV Oostkamp, ik mag er niet aan denken als ze kinderen zouden aanvallen…”

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier