Vrijstaat O opent zomerexpo Freestate in Oostende

Redactie KW

Op verschillende plaatsen op de Oosteroever in Oostende kan je vanaf zaterdag tot begin september naar de zomertentoonstelling van Vrijstaat-O. Het is de tweede keer dat het kunstencentrum met een grote tentoonstelling uitpakt. Freestate II brengt werk van een twintigtal kunstenaars tussen 25 en 35 jaar.

Meeting point van de tentoonstelling ‘Freestate’ is een leegstaand pand op de Hendrik Baelskaai. In de oude visnetweverij vind je ook de meeste werken van de kunstenaars die allemaal in ons land wonen of hier al een tijdje aan de slag zijn. Vrijstaat-O deed voor deze tentoonstelling een beroep op verschillende jonge curatoren en zij halen jonge en dus vaak relatief onbekende kunstenaars naar Oostende.

“Ik denk dat er een enorme frisheid uitgaat van al die werken,” zegt Hendrik Tratsaert van Vrijstaat O. “De diversiteit en de creativiteit van al die kunstenaars. De ene doet iets in een bunker, de ander in een kapel, nog een ander op een weide. Er is ook veel videokunst.”

Freestate 2 loopt nog de hele zomer. Er is ook een speurtocht voor kinderen en in samenwerking met de provincie worden er debatten en workshops georganiseerd.

Vrijstaat O opent zomerexpo Freestate in Oostende

Bekijk hier de reportage

(ND/JV)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.