Vrijgelaten pyromaan van Wevelgem sticht opnieuw brand bij ex-werkgever in Oostende

Redactie KW

Glenn D. (26) heeft zondagochtend in een supermarkt in Oostende tweemaal brand gesticht na zijn ontslag. De man werd vorig weekend aangehouden. Dat bevestigt het Brugse parket donderdag. Glenn D. werd in november 2007 veroordeeld tot vijf jaar cel waarvaan een jaar met uitstel voor brandstichtingen in Wevelgem en Moorsele.

De twintiger kwam vorig jaar vrij onder voorwaarden en begon een nieuw leven in Oostende. Hij mocht er als slager beginnen werken in een supermarkt, maar werd drie weken geleden ontslagen omdat hij teveel onwettig afwezig was. Zondag stichtte hij een kleine brand aan het bureau van zijn voormalige baas. In een magazijn stak hij ook nog een tiental dozen in brand. Enkele vroege werknemers konden het vuur snel blussen en zagen Glenn D. wegrijden op zijn fiets. Hij werd kort nadien opgepakt en aangehouden. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer in Brugge.

Paniek in 2006 en 2007

De man zorgde in 2006 en 2007 voor heel wat paniek in Wevelgem en omstreken. Hij was verantwoordelijk voor de brand die de sausfabriek Swann in Wevelgem in de as legde, ook een ex-werkgever. Andere doelwitten waren een lokaal van de vliegclub in Wevelgem en een frituur in Moorsele. Destijds schakelde de politie ‘s nachts anonieme patrouilles in om de man te pakken te krijgen.

Er wordt nog onderzocht of de man gelinkt kan worden aan andere brandstichtingen. Voorlopig wijst niets erop dat hij iets te maken heeft met de recente brandstichtingen in cafés in Kortrijk.

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.