Vrije basisschool in Nieuwkerke viert nieuwe lokalen met feestweekend

Redactie KW

In Nieuwkerke werd in de vrije basisschool een weekend lang feest gevierd. Voor iedereen was het duidelijk dat het tijd werd dat de verbouwingswerken achter de rug waren. Het dossier werd opgestart in 2000, de start van de bouwwerken gebeurde in de lente van 2011. “Nu, 33 maanden later, kunnen we de nieuwe lokalen en speelplaatsen eindelijk gebruiken”, weet directeur Ludo Dumon. “De derde keer is uiteindelijk de goede keer.” Door omstandigheden werd de opening van de school tot drie keer uigesteld. Door onder meer een strenge winter en de administratieve rompslomp zat er heel wat vertraging op de werken.

Vloerverwarming

Nu de verbouwingswerken achter de rug zijn, genieten leerlingen en leerkrachten voluit van een beter klascomfort. De kleuterklassen beschikken net als de andere klassen over vloerverwarming. “In de klas hebben we ook een toiletje, een douche en een keukentje”, zegt kleuterjuf Gerda.

Ook in de lagere klassen – ingericht op de verdieping van de school – is de inrichting gebeurd naar de hedendaagse normen. “Dankzij de steun van de ouderraad beschikt elke lagere klas over een digitaal bord. De kijk op de wereld wordt met één druk op de internet zoveel groter voor de kinderen. We hebben verder ook een open school willen creëren. De hoge muren van weleer zijn verdwenen net als de nauwe gangen om de school binnen te komen. We konden verder rekenen op het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels en de provincie om ons te helpen bij het optimaliseren van de natuurbeleving op school”, besluit directeur Ludo Dumon

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.