Vredesmolen in Houthulst niet toegankelijk door vervelende duiven

Redactie KW

In Klerken bij Houthulst zorgen duiven ervoor dat de gerenoveerde Vredesmolen voorlopig niet toegankelijk is voor het publiek.

De Vredesmolen is een beschermde ruïne met een rijk verleden. Aan de ruïne is stevig gewerkt om verdere aftakeling te voorkomen.Vooral heel wat mensen uit Klerken zelf hebben er alles aan gedaan om dit stukje onroerend erfgoed te bewaren. De grootste beschermingswerken zijn nu achter de rug en hebben 750.000 euro gekost. Binnenin is er ook een uitkijktoren gebouwd met een uniek zicht op de IJzervlakte. Maar de duiven nemen hun intrek in de Vredesmolen en dat is niet de bedoeling. Ze bouwen er nesten en hun uitwerpselen bekladden wanden en trappen en dat zorgt voor onveilige toestanden. Een oplossing dringt zich op.

Valkenier

Eric Verbeure, Schepen Houthulst: “We zijn bezig met voorbereidingen om hier een valkenier te laten komen met een valk of buizerd. Die zal moeten proberen om het evenwicht te herstellen. Dat zou gebeuren door het verjagen van deze dieren en dat zal ook op geregelde tijdstippen moeten herhaald worden.”

(KV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur en vandaag in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier