Vraag om actie tegen verloedering langs Schorestraat Leke

Redactie KW

Jan Van Acker (Idee2006) vroeg op de Diksmuidse gemeenteraad van maandagavond 17 december uitleg over de verloederde toestand van een perceel grond in de Schorestraat in Leke. Het bleek OCMW-eigendom en het staat te koop. “De procedure loopt”, zei OCMW-voorzitter Robert Bailleul (CD&V).

“In de Schorestraat in Leke ligt een perceel met drie onbereikbare garages en een woning in opbouw”, aldus Jan Van Acker (Idee2006) die naar zijn zeggen door omwonenden daarover werd aangesproken. “Het perceel ligt daar al maanden onverzorgd bij en is een broeinest voor allerlei ongedierte. Kan daar iets mee gedaan worden ?”

Schepen Robert Bailleul (CD&V) antwoordde dat ging om een stuk grond, eigendom van het OCMW. “Toen het leerwerkproject nog bestond, was het de bedoeling om hier een woning te bouwen”, aldus Robert Bailleul. “Omdat het leerwerkproject niet meer bestaat, werd de bouw stopgezet. Er werd beslist om de half afgewerkte ruwbouw te verkopen. Kort daarna verlieten de huurders de aangrenzende woning, ook al eigendom van het OCMW, dus werd er vervolgens beslist om het geheel in zijn totaliteit te verkopen. Alle formaliteiten daarvoor lopen maar jammer genoeg duurt dat een tijdje.”

Het was overigens de laatste gemeenteraad van de huidige legislatuur. In januari start de nieuwe legislatuur maar dan zonder een aantal raadsleden: schepen Peter Bossu (SP.A-Open), OCMW-voorzitter Robert Bailleul (CD&V), Dominique Mestdagh (CD&V), Katrien Verfaillie (CD&V), André Mingneau (CD&V), Koen Bultinck (VB), Marleen Vanoverschelde (VB), Caroline Bouttelgier (SP.A-Open), Kris Vanblaere (SP.A-Open) en Dirk Borra (Idee2006) werden niet herverkozen. Voor hen waren er woorden van waardering en dank.

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 21 december 2012.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.