Voorzitter uit bezorgdheid bij opening Bouwbeurs in Roeselare

Redactie KW

Bij de officiële opening van de 34ste Bouwbeurs zaterdagvoormiddag uitte voorzitter Jan Develtere enkele bezorgdheden aangaande de bouwsector.

De beurs in Roeselare blijft de grootste van West-Vlaanderen. Met z’n 189 standhouders ook dit jaar goed voor een uiterst gevarieerd aanbod, bouwen van A tot Z. Toch is het niet allemaal rooskleurig in de bouwsector. Jan Develtere, voorzitter van de Bouwbeurs, uitte zijn bezorgdheid. “Eerst en vooral is er het schrappen van tal van steunmaatregelen”, vertelt hij. “Mensen moeten daardoor nog meer gemotiveerd worden om te bouwen en te investeren in een eigen woning. Het is aan onze beurs om hen te overtuigen.”

“Daarnaast is er de oneerlijke concurrentie van bedrijven uit het buitenland die bouwen aan dumpingprijzen. Voor onze bedrijven is het moeilijk concurreren. In die optiek moeten de lasten op arbeid in de bouw dringend omlaag.” Dat beaamde ook federaal minister van werk Monica De Coninck. Zij had het daarbij aansluitend over de oneerlijke concurrentie door buitenlanders die hier aan andere voorwaarden komen werken. “In feite is dat verboden”, stipt ze aan. “We zijn dan ook van plan om het aantal controles fors de hoogte in te jagen. Momenteel zijn we ook in volle voorbereiding om dit op Europees niveau te regelen.”

Bouwbeurs in Roeselare op 2, 3, 4, 8, 9 en 10 februari in de Expo Hallen. Alle info via www.bouwbeursroeselare.be.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.