Voorwaardelijke celstraffen voor cannabiskwekers uit Izegem en Deinze

Redactie KW

Drie mannen hebben dinsdag tot één jaar cel met uitstel gekregen voor inbreuken op de drugswetgeving. Het trio zag in het kweken van cannabis de oplossing voor de financiële moeilijkheden.

Tussen pot en pint beslisten Izegemnaar Jo S. (48) en Luc V. (46) uit Deinze in december 2011 om een cannabisplantage te beginnen. Luc V. betaalde de waarborgsom voor de huur van een leegstaande loods in de Waregemse deelgemeente Dessselgem. Hij zorgde ook voor het nodige materiaal. Zijn kompaan richtte de plantage in met 500 plantjes. De cannabisplantage was geen groot succes, maar de mannen slaagden er toch in om 12 zakjes van 250 gram te oogsten.

Begrip voor eerlijkheid

Financiële zorgen vormden voor Jo S. en Luc V. de drijfveer van hun plannen. De Kortrijkse strafrechter toonde duidelijk begrip voor hun eerlijkheid. Jo S. en Luc V. kregen elk een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar en een geldboete van 6.000 euro. Een totaalbedrag van 8.000 euro werd verbeurdverklaard. Een derde betrokkene uit Zwevegem, die meehielp bij de installatie van de plantage, werd veroordeeld tot 10 maanden cel met uitstel en een geldboete van 6.000 euro. Ook in zijn vermogen werd 4.000 verbeurd verklaard.

Gaselwest stelde zich burgerlijke partij. De rechter kende de elektriciteitsverdeler een schadevergoeding toe van 7.700 euro.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.