Vooral Oostkust getroffen door hevige regenval en windstoten

Redactie KW

Het stormweer zorgt hier en daar voor wateroverlast. In Blankenberge liep het politiekantoor onder water, tot een halve meter hoog. Ook de Kemmelbergstraat stond onder water. In Sun Parks De Haan staan enkele straten blank, en er is ook water gelopen in enkele vakantiehuisjes.

Nog in De Haan kreeg de brandweer verschillende oproepen voor ondergelopen kelders en garages, maar de beruchte wijk Lindenhof blijft tot nu toe gespaard. Er was ook wat wateroverlast in het Zeepreventorium.

In Torhout stonden verschillende plaatsen onder water. Een manège nabij het Groenhovebos liep onder water, de politie hield een stukje van de Noordlaan preventief in de gaten, en er was ook overlast in een warenhuis in Zedelgem.

In Lissewege is de Stationsstraat ondergelopen. In zowat de hele provincie zorgt de combinatie van veel regen en felle wind voor ongemakken.

De brandweer van Knokke-Heist kreeg heel wat oproepen voor ondergelopen huizen en kelders. Ook de Lippenslaan en de Natiënlaan staan blank.

In Oostende is de Frère Orbanstraat ondergelopen, wellicht zijn daar enkele pompen van Aquafin uitgevallen. Er is ook hinder in de Blauwe Kasteelstraat, de Nieuwpoortsesteenweg en in de Stanleylaan. Daar moet de branweer water overpompen van de ene riool naar de andere.

In Nieuwpoort liep er water in enkele klassen van De Nieuw Poort. Oorzaak was een verstopte riool.

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.