Vonnis zaak Claudio Dell’Anno uitgesteld naar 14 november

Redactie KW

De rechtbank van Kortrijk heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak tegen chefkok Claudio Dell’Anno en zijn voormalige zakenpartner Xavier Pauwaert. De voormalige winnaar van het tv-programma “Mijn Restaurant” wordt beschuldigd van geldverduistering.

De winnaar van het VTM-programma Mijn Restaurant in 2009 en zijn vroegere zakenpartner worden ervan beschuldigd vlak voor het faillissement van het Kortrijkse restaurant Dell’Anno geld te hebben verduisterd. Volgens de advocaat van Dell’Anno heeft zijn zakenpartner Pauwaert zonder zijn weten 5.000 euro heeft gestort op een rekening die hij na het faillissement niet meer heeft gecontroleerd.

De zaak werd enkele keren uitgesteld omdat het wachten was op de toestemming van de bank om de bankverrichtingen van Claudio Dell’Anno te controleren. Daaruit bleek dat er op 28 april 2012 5.000 euro werd overgeschreven naar de privérekening van Claudio Dell’Anno. Twee dagen later werd ook nog een som geld van de rekening gehaald.

Die transacties werden uitgevoerd in een ING-kantoor op de Lippenslaan in Knokke-Heist, waar Claudio Dell’Anno op dat moment verbleef. Volgens zijn raadsman bewijst dat niets. Xavier Pauwaert, de toenmalige zakenpartner van Claudio, had ook contacten in Knokke, klonk het.

Er hangt Claudio Dell’Anno een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel en een beroepsverbod van vijf jaar boven het hoofd. Zijn advocaat vroeg de rechter om vrijspraak.

(Belga / N.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.